1 april

Binnenkort is het weer zover en in de afgelopen jaren heb ik er al diverse blogs aan gewijd: 1 april. De perfecte tijd voor een leuke grap op het werk.

1 aprilgrappen voor op het werk

Meer 1 aprilgrappen voor op het werk

Nog meer 1 aprilgrappen voor op kantoor

En nog meer 1 aprilgrappen voor op het werk

Niets meer aan toe te voegen zou je zeggen. Toch waag ik nog maar een keer een poging om ook dit jaar 1 april weer tot een onvergetelijke dag te maken. Dit jaar valt 1 april op een zaterdag, dus je zult ofwel een dag eerder aan de slag moeten, ofwel een ‘zaterdaggrap’ moeten uithalen, ofwel de maandag moeten benutten.

  1. Roep je medewerkers of collega’s op om een extra (ochtend)dienst te draaien op zaterdagochtend. Daar vang je ze op met een gezellig 1 april ontbijt waarna ze weer naar huis kunnen (niet iedereen zal deze kunnen waarderen).
  2. De aankondiging van een vergadering (volgende week) zaterdag met een belangrijke klant met de vraag of een medewerker daar een presentatie voor wil voorbereiden (en daar zelf bij aanwezig wil zijn) is ook leuk. De vrijdag daarvoor kun je die persoon dan uit de zenuwen helpen.
  3. Niets is zo vervelend als dingen buiten werking. Maak een bordje en hang deze op willekeurige plekken, wc’s, computers, printers of andere willekeurige dingen als ramen en trapleuningen.
  4. Sluit een extra muis aan op de achterpoort van de computer van de collega tegenover je en hou de muis bij je. Beweeg de muis steeds heen en weer.
  5. Nodig mensen op maandag uit voor iets lekkers dat je van een feestje van ‘afgelopen zaterdag’ hebt overgehouden. Als ze langskomen voor wat lekkers hoef jij alleen maar te vragen welke dag het zaterdag was.
  6. Laat dingen in het weekend ‘verdwijnen’. In de loop van de maandag kun je die dan na de nodige consternatie weer tevoorschijn toveren uit een doos gevonden voorwerpen. Of verwissel alle ladeblokken op de gang. Voordat iedereen zijn eigen blok weer terug heeft…

Voor de klassiekers kijk je bij de links hierboven. De terugbelnotitie werkt altijd, evenals het afplakken van de muis of het beeldscherm ondersteboven (ctrl-alt-pijltje omlaag). Succes verzekerd.

Heb je zelf nog een geniale grap. Laat die dan achter in de comments.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *