1 aprilgrappen voor op het werk

Vandaag is het één april en dat betekent dat het tijd is voor flauwe grappen en grollen op het werk. Hier enkele onschuldige mogelijkheden die je op je collega’s los kunt laten:

1. Laat een telefoonnotitie liggen bij je collega met het verzoek meneer Gijs terug te bellen met daarbij het telefoonnummer…van de Efteling. Of meneer De Leeuw en het telefoonnummer van de dichtsbijzijnde dierentuin doet het ook altijd goed.

2. Zet op intranet, dat het bedrijf een nieuwe apparaat heeft aangeschaft om toetsenborden te ontsmetten. Geinteresseerden kunnen met hun toetsenbord naar een locatie in het bedrijf gaan. Daar hang je een bord met ‘1 april’ op.

3. Plak een klein papiertje over het rode lampje onder de computermuis, dan doet hij het niet. Voordat ze daar achter zijn…

4. Een briefje met ‘buiten dienst’ op de liftdeur hangen doet het altijd goed, kan iedereen met de trap. Of juist ‘pas geverfd’ op een trap gehangen en om de 2 treden links en rechts een papier leggen waar de mensen hun voeten kunnen zetten zodat ze met rare sprongen de trap op moeten klimmen.

5. Wegens toenemende diefstal van pennen, printpapier en toiletrollen kondig je aan dat bij het verlaten van het pand iedereen een tascontrole krijgt. Zet je bij de uitgang een brede bodybuilder neer. Levert altijd een hoop rumoer op.

6. Stuur een mail rond dat de arbeidsinspectie s-middags komt controleren en of iedereen zijn werkplek kraakhelder wil opruimen. Als die inspecteur niet komt, is wel het hele bedrijf opgeruimd.

7. Meld dat vanwege de kredietcrisis de prijzen van het bedrijfsrestaurant met onmiddellijke ingang zijn verdubbeld. Iedereen in rep en roer en tijdens lunchtijd blijkt er niets veranderd te zijn.

8. Stuur een mail rond dat iedereen om half twaalf moet uitloggen omdat het computersysteem een harde re-boot nodig heeft. Als iedereen vijf minuten later weer inlogt laat je ‘1 april’ in het scherm verschijnen.

9. Meld dat ter opbeuring voor de kredietcrisis en vanwege het onverwacht mooie weer, rond de lunchpauze een ijscocar voor de deur staat waar iedereen een gratis ijsje van de baas krijgt.

10. Vanwege de kredietcrisis moet er bezuinigd worden. Of iedereen zijn mobiele telefoon van de zaak vanmiddag wil inleveren bij de personeelsadministratie. Inleveren van de sleutel van de leaseauto doet het natuurlijk ook goed.

Heb jij nog meer suggesties, laat ze dan achter in reactie op dit artikel.

10 gedachten over “1 aprilgrappen voor op het werk”

 1. Neem een oude telefoon en zet de wekker op een normale ring toon. Stel deze op een willekeurige tijd in. Plaats deze op een onopvallende lokatie. Als de wekker gaat blijft de telefoon overgaan. En dan elkaar aan kijken wie zijn telefoon laat rinkelen zonder op te nemen.

 2. Ik werk zelf in de horeca en ik heb tegen mijn baas gezegd dat ik op school een paasei heb gemaakt en of hij het wou proeven. Hij vond het goed maar hij weet niet dat ik thuis chocolade heb laten smelten en de gesmolten chocolade over het ei heb gedaan zo denkt hij dat het een paasei is dat ik op school heb gemaakt en als hij erin bijt bingo 😀
  (vraag wel aan een familielid van je baas of ze extra schone kleren willen meenemen)

 3. Pingback: Meer 1 aprilgrappen voor op het werk | Plezieropjewerk.nl weblog

 4. iets van die persoon op marktplaats zetten met zijn of haar telefoonnummer erbij

 5. Even een aanvulling voor 2010, omdat 1 april nu zo dicht tegen pasen aan ligt. Organiseer als 1 aprilgrap voor de donderdagochtend (of middag) alvast een paasontbijt (of lunch). Op vrijdag is driekwart van de collega’s natuurlijk toch al vrij, vandaar de donderdag al.

  Vervolgens vraag je je collega’s via een officieel en absurd uitgebreid formulier uiterlijk woensdag opgeven wat ze willen eten waarbij ze (met veel aanvinkvakjes enzo) kiezen tussen:

  een gebakken ei en dan een omelet of geklutst ei
  een zacht, halfzacht of hard gekookt ei
  een legbatterij, scharrel, vrije uitloop of biologisch ei
  een wit, bruin, chocolade of surprise ei

  en dan kun je natuurlijk nog uitpakken met andere ridicule keuzemenu’s. Alleen over het formulier zal een hoop gedoe ontstaan en voor zover ze het al niet door hadden kun je bij iedereen op donderdag een kindersurpriseei op het bureau leggen.

 6. Parkeerplaatsen krijgen een vaste indeling. Op basis van het eerlijkheidsprincipe krijgt degene die zich het eerste meldt de dichtsbijzijnde parkeerplaats. Op een plattegrond van de parkeerplaats staan vervolgens de dichtsbijzijnde parkeerplaatsen al gereserveeerd voor de directie, de medewerkers van de eigen afdeling etc.
  Als mensen halverwege de dag zich nog melden krijgen ze te horen dat de parkeerplaatsen helaas op zijn.
  Gegarandeerd vuurwerk.

 7. Ik heb de grap met meneer De Leeuw bij een aantal collega’s uitgevoerd.
  Iedereen trapt hierin! Echt een hele goede is dit!

 8. ank vd zande

  iemand die om 2 uur moet beginnen te werken opbellen om te vragen waar die blijft (moest om 12 uur) beginnen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *