42% van de werknemers ziet op tegen vakantieperiode

Ruim 4 op de 10 werknemers ziet op tegen de zomerperiode. Dit percentage is gestegen ten opzichte van vorig jaar, toen slechts 33 procent aangaf de zomerperiode somber tegemoet te zien.

Geen vakantiekrachten

Evenals vorig jaar peilde Unique in het kader van de zomervakantie hoe werknemers in dit turbulente jaar de zomerperiode op het werk verwachten. Voor 23 procent van de respondenten geldt dat er op hun werk geen vakantiekrachten worden ingehuurd in verband met de crisis. Om deze reden verwachten achterblijvers problemen in de zomerperiode. Daarnaast geeft tien procent aan dat vakanties van collega’s onderling niet goed worden afgestemd en stelt negen procent dat er nooit extra hulp van vakantiekrachten is binnen hun organisatie.

Dat bedrijven later en minder hulp inschakelen van vakantiekrachten is in het huidige economische klimaat wellicht logisch, maar geeft ook risico’s. Om de vaste werknemers productief te houden is het namelijk belangrijk dat ze ook kunnen genieten van hun vakantie. Het is niet de bedoeling dat zij gestresst op vakantie gaan en bij terugkomst blijkt dat het werk zich nog meer heeft opgestapeld. Dat geeft een dubbele achterstand.

Goed nieuws

Er is ook goed nieuws. 45 Procent van de respondenten ziet de zomer namelijk wel rooskleurig in. Dit komt doordat vakanties binnen hun organisatie wel goed op elkaar worden afgestemd, of doordat er vakantiekrachten worden ingeschakeld tijdens de pieken. De overige dertien procent verwacht een redelijke zomer, ze vinden het niet erg om eventueel een extra inspanning te moeten leveren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *