6 april: Wandel naar je werk dag

Op 6 april is het de Nationale Wandel naar je Werk-dag. Voor het tweede jaar op rij roept de organisatie Wandelnet heel werkend Nederland op om (deels) naar het werk te wandelen. Want wandelen is gezond, zorgt voor minder stress, en meer concentratie op en creativiteit in je werk.

Nederlanders worden opgeroepen om op donderdag 6 april van huis naar het station te wandelen. Of de benenwagen te pakken van de bushalte naar kantoor. Of gewoon het hele stuk van huis naar werk te wandelen. Wandelen is niet alleen goed voor het milieu en voor je gezondheid, maar ook voor je werkprestaties. Je komt relaxter aan, en – zo wijst onderzoek uit, je begint de dag creatiever en geconcentreerder.

Deelnemers mogen de hele afstand naar hun werk lopen, maar dat hoeft niet. Belangrijkste is dat je in ieder geval een stukje verder loopt dan je normaal op een (werk)dag doet.

Internationale walk to work day

Vorig jaar werd in Nederland de eerste editie van de Wandel naar je Werk-dag georganiseerd, geïnspireerd door de internationale Walk to Work Day. Wandelnet pakte dit op en organiseerde in 2016 de eerste Wandel naar je Werk-dag.

Feitjes over wandelen

Een vijfde van alle verplaatsingen in Nederland wordt volledig te voet afgelegd. Dat is ruim vier keer zoveel als het aandeel verplaatsingen per OV. Ruim de helft van alle bus- en treinreizigers gaat te voet verder naar de uiteindelijke plaats van bestemming. Elke Nederlander loopt gemiddeld 1.110 keer per jaar van en naar de auto. Nederlanders lopen gemiddeld 600 meter per dag. Dat is zo’n 219 kilometer per jaar, ongeveer de afstand tussen Amsterdam en Maastricht. 10 miljoen Nederlanders wandelen wel eens voor hun plezier. Drie kwartier per dag wandelen doet de kans op een verkoudheid met de helft afnemen. Een kilometer lopen kost ongeveer evenveel calorieën als een kilometer rennen.

Win een wandeling + hotelovernachting

Ook zin om mee te doen? Simpel. Je meldt je aan via het aanmeldformulier en loopt op de Wandel naar je Werk-dag (een deel van de afstand) naar je werk. Onder alle aanmeldingen verloot Wandelnet vijf wandelgidsen van de nieuwste Lange Afstand Wandelpad (LAW): het Groot-Frieslandpad. Bovendien wint de beste fotoinzending een NS-wandeling inclusief hotelovernachting in het Apollo Hotel Utrecht voor twee personen (incl. ontbijt + treinticket).

Je kunt je leukste loopfoto delen op Twitter met de hashtag #wandelnaarjewerkdag. Tientallen organisaties doen ook actief mee met deze dag. Jij ook?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *