Afwijzing van de afwijzing

Hoe herkenbaar is het niet voor de sollicitant. Na de zoveelste sollicitatiebrief weer de zoveelste afwijzingsbrief moeten incasseren. Maar je kunt je frustratie ook creatief afreageren. Het is een klassieker, maar nog steeds leuk. Deze sollicitant stuurde op zijn zoveelste afwijzing gewoon een brief terug. Het bedrijf zal wel even raar opgekeken hebben.

Geachte heer/mevrouw,

Hartelijk dank voor uw afwijzing van mijn sollicitatie bij uw bedrijf.

Ik heb uw afwijzing met belangstelling gelezen. Zoals u zult begrijpen ontvang ik veel afwijzingen en is het voor mij een onmogelijke opgave om alle afwijzingen te accepteren. Ik heb een keuze moeten maken tussen alle kandidaat-afwijzingen en tot mijn spijt moet ik u meedelen dat u niet tot de selectie behoort. Ondanks uw kwaliteiten en ervaring in het afwijzen van sollicitanten, moet ik u daarom meedelen dat uw afwijzing niet aansluit op het door mij aangeboden profiel voor de functie.

Daarom deel ik u mede dat ik niet inga op uw afwijzing en per direct in dienst treedt bij uw bedrijf. Ik kijk uit naar een voorspoedige samenwerking.

Ik wens u veel succes met het afwijzen van de andere en eventuele toekomstige sollicitanten.

Met vriendelijke groet,

….

Of de sollicitant uiteindelijk is aangenomen vertelt het verhaal niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *