Beste werkgever 2020

Vandaag presenteerde intermediair het jaarlijkse overzicht van beste werkgevers in 2020. Op basis van een imago onderzoek Imago onder bijna 5.000 hoogopgeleiden. Daarin is gevraagd naar het arbeidsmarktimago van organisaties en hun persoonlijke ambities, verwachtingen en wensen. Het onderzoek is uitgevoerd in de periode 28 februari t/m 5 april 2020, waardoor Corona nog niet echt zijn sporen in de economie had nagelaten.

In de top vijf staan de volgende bedrijven:

  1. Shell
  2. KLM
  3. Google
  4. Philips
  5. NS

Of deze bedrijven ook nu nog de top 5 zouden halen is maar de vraag. Zo gaat het op dit moment niet al te best met Shell en KLM die allebei massaontslagen hebben aangekondigd en ook de NS krijgt nog behoorlijk wat klappen te verduren.

Maar opvallender nog zijn het ministerie van Justitie en Veiligheid als snelste stijger en de favorieten politie, belastingdienst en ministerie van Defensie in de non-profit. Als je het nu hebt over organisaties waar regelmatig ‘gedoe’ over naar buiten komt, is het lastig voor te stellen dat deze hoger eindigen dan andere overheidsorganisaties.

Dat geeft te denken over de andere toppers in de ranking.

Maar oordeel zelf met het overzicht van de top 100 favoriete werkgevers van 2020. Bij welke zou jij willen werken? En bij welke vooral niet?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *