Daglichtlamp

Het viel me vanochtend ineens op. De dagen worden weer korter en bij het openen van de gordijnen was het nog pikkedonker buiten. Dat was een paar dagen geleden toch niet? Van het ene op het andere moment zijn de donkere dagen weer begonnen. En het duurt nog een half jaar voordat het weer licht is ‘s-ochtends vroeg.

Sommige mensen, waaronder ik, zijn erg gevoelig voor voldoende daglicht. Zeker in de ochtend om wakker te worden. En dus zat er maar één ding op: de daglichtlamp wordt weer uit de kast gehaald en prominent op de ontbijttafel neergezet. Als mensen bij ons langs het keukenraam lopen, worden ze vergezeld door een zee van licht die vanuit de keuken naar buiten straalt. Het betekent wel dat ik in vijf minuten wakker ben en veel opgewekter richting mijn werk ga. Vijf tot tien minuutjes fel daglicht in de ogen doet wonderen voor je humeur, zeker in deze donkere dagen.

Jaren geleden werkte ik in een kantoor dat ook erg donker was. Al was het werk nog zo leuk, aan het einde van de werkdag liep je simpelweg depressief naar buiten. Want dat is wat te weinig daglicht met je doet. Ik was zeker niet de enige die daar een daglichtlamp naast het bureau neerzette om voldoende lux binnen te krijgen. En nu we meer en meer thuiswerken en minder buiten komen, is de lichtsituatie vaak ook niet optimaal te noemen. Ook in die situaties doet een daglichtlamp wonderen.

Ben jij gevoelig voor de duisternis? Ben jij opgewekter in de zomer dan in het najaar? Kom je overdag onvoldoende buiten? Dan kan ik je het gebruik van een daglichtlamp van harte aanbevelen. Voor de wetenschap erachter moet je maar even googlen. Ik vind de investering die ik een aantal jaren geleden deed in deze lamp dubbel en dwars waard.

Kies hier jouw daglichtlamp uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *