De laatste loodjes van 2010

Nog anderhalve week en dan is ook dit werkjaar weer ten einde. Misschien geniet jij nu al van een (welverdiende) kerstvakantie, anderen zullen, nu zowel kerst als oud- en nieuw in het weekend vallen, tot eindjaar gewoon door moeten werken. Maar dat valt nog niet mee (behalve als je in een winkel staat). Iedereen met wie je normaal zaken doet is immers wel vrij, of op wintersport.

Dus ben je aan het werk, dan is de kans groot dat je het rustiger hebt dan normaal. En omdat je werkplek en administratie opruimen ook maar een halve dag kost, geeft je dat een mooie kans om de balans op te maken. Wat heb je in 2010 allemaal bereikt op je werk? En wat is er mis gegaan en waar lag dat aan?

Door in beeld te brengen wat je allemaal hebt gedaan, krijg je niet alleen een goed beeld van je eigen sterke en zwakke punten, maar krijg je ook nog eens een veel beter gevoel over het afgelopen werkjaar. Dat komt omdat we onze mislukkingen veel beter kunnen herinneren dan onze successen. Denk je echter een tijdje goed na, dan komen ook al die successen weer boven in je herinneringen en blijkt dat je veel meer hebt bereikt dan je dacht. Zo’n lijstje is ook altijd handig voor je eerstvolgende functioneringsgesprek.

Het geeft je ook de kans om na te denken wat je volgend jaar wilt bereiken. Welke ontwikkelingen verwacht je op jouw werk en hoe kun je daarop inspelen? Waar liggen kansen en wat ga je vooral ook niet meer doen? En ook: wanneer ga je je vakanties komend jaar inplannen? Zelfs daar moet je met al die schoolvakanties van de kinderen snel bij zijn. En hoe stem je jouw werk daarop af?

Kun jij nu al een jaarplanning voor je werk maken? Of denk je zelfs aan een carrièrestap? Welke stappen moet je daarvoor zetten, wie moet je benaderen en hoe ga je dat doen?

Een moment stilstaan bij jouw werksituatie in 2011 zal je helpen in het bereiken van je doelen. Doe dat dus nu je het toch iets rustiger hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *