De vierde verdieping

Dit verhaal gaat over de vierde verdieping. Of meer specifiek over de nietmachine van de vierde verdieping. Want je kent dat wel dat iedereen zijn territorium en spulletjes op kantoor probeert te verdedigen door ze achter slot en grendel op te bergen en ze te labelen met merkjes en stickers. Ook bij mij op het werk staat op de koffietrays netjes het kamernummer waar het thuishoort en waar je het dus ook weer terug hoort te brengen. En dat staat dus ook op de nietmachines, de perforatoren, de scharen hangen aan kettinkjes en bij het secretariaat bewaken de secretaresses met hun leven de voorraadkast.

Hoe leuk is het dan als één van die objecten op reis gaat. En het begint dan altijd met een verhuizing naar de verkeerde kamer, en als het meezit naar een verkeerde verdieping… Zoals met deze nietmachine.

nietmachine1
Maar waarom stoppen bij de verkeerde verdieping? De reis vervolgde naar .. Cambridge

nietmachine2
En daarna door naar… The Ritz. Zouden ze de nietmachine al missen op de vierde verdieping? Hoe houden ze het papier intussen bij elkaar? Zouden ze een nietmachine op een andere verdieping hebben gejat? Zijn ze overgestapt op paperclips? Vragen, vragen?

nietmachine4
What’s next? Engeland is te klein voor de nietmachine, door naar Salzburg, naar het Sound of Music museum.

nietmachine5
En na Europa volgt… Amerika. Met baseball…

nietmachine6
Wolkenkrabbers…

nietmachine7
En het disneykasteel…

nietmachine8
En de nietmachine is zelfs gaan diepzeeduiken. Hopelijk is het van roetsvrijstaal.

nietmachine9

De nietmachine is nog steeds op reis. Wie weet welke avonturen hij nog mee zal maken. (bron: innocentdrinks)

En nu serieus

Maar nu weer even serieus terug naar jou. Want je kunt natuurlijk kijken naar welk attribuut jij op je werk op wereldreis kunt laten gaan en de foto’s met je collega’s delen. Maar zit er niet zo’n zelfde grote sticker met ‘vierde verdieping, do not remove’ op jouw voorhoofd geplakt?

Kom jij nog wel van je werkplek af? En dan bedoel ik niet als je na het werk naar huis toe gaat? Maar zit jij zelf niet vastgeroest? In je routines, in je baan? Ontwikkel je jezelf nog wel genoeg of hang ook jij aan een ketting naast het kopieerapparaat? Wordt het niet eens tijd dat jij zelf eens op wereldreis gaat? Letterlijk (dat mag), maar beter nog figuurlijk door te kijken of je je kunt ontwikkelen door een opleiding te volgen. Door eens te kijken of je meer in je mars hebt. Of een andere, betere baan op ‘een andere verdieping’ ook bij jou kan passen. Heb jij zin om die reis aan te gaan?

Het is bijna nieuwjaar. Tijd van de goede voornemens. Zet jij in 2016 de volgende stap in jouw carriere? Ik wens je veel succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *