Dress to impress

Het valt me steeds vaker op, mannen in van die veel te ruim vallende colbertjes. Sowieso enkele maten te groot met mouwen die veel te ver op de muis van de hand vallen en zeker niet ‘Italiaans’ gesneden. En alhoewel ik geen fan ben van mensen die zich door hun kleding beter voordoen dan ze zijn – kennis en kunde zit immers in je hoofd en handen, niet in je kleding – moet je jezelf ook niet ‘under-dressen’.

Want het maakt wel degelijk uit. Mensen die hun kleding al enige jaren niet hebben vervangen en in de jaren negentig zijn blijven hangen of anderszins onverzorgd gekleed gaan worden minder serieus genomen en maken minder carrière als mensen die wel verzorgd gekleed gaan. Meer dan eens zie ik versleten boorden en manchetten, stropdassen met een los draadje en dus die veel te ruim vallende kleding. Dat is zonde. Het leidt af en werpt de vraag op of je kennis en kunde ook van enkele jaren geleden dateren. En het trieste is dat deze mensen dat vaak zelf helemaal niet in de gaten lijken te hebben.

Je hoeft echt niet perse een pak met stropdas aan te trekken. Je kunt ook casual goed verzorgd gekleed gaan. Vooral vrouwen hebben daarbij meer vrijheid dan mannen. Soms wijs ik mensen er in een een-op-een gesprek collegiaal op, maar ik kan niet in mijn eentje de hele wereld verbeteren. Dat gebeurt stap voor stap en persoon na persoon. Daarbij is het ook maar een mening van mij. Ook in de top zie je wel eens een ruime jas rondlopen, dus het is niet onmogelijk om carrière te maken zonder een pak op maat.

Zonder mijn persoonlijke adresjes te verraden durf ik hier wel te schrijven dat ik mijn pakken, op maat, in Thailand bestel. Voor een fractie van de prijs van een maatpak hier. Dus verzorgd gekleed gaan kost je niet perse de hoofdprijs. Wat vind jij?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *