Droombaan

Dit item is misschien vooral voor de mannen onder de lezers. Want wie droomde er vroeger niet van om een stoer beroep te hebben als ’topvoetballer’, ‘dokter’, ‘brandweerman’ en noem het rijtje verder zo maar op. Voor sommige van die beroepen moet je gewoon wat talent en doorzettingsvermogen in huis hebben. En met juiste inzet kun je een heel eind komen.

Maar er zijn ook zo van die jeugddroombanen die minder realistisch lijken. Wat dacht je van een loopbaan als ‘ridder’? Die valt toch al snel af wanneer je op de middelbare school de beroepskeuzetest moet afleggen. Toch laat het onderstaande filmpje zien dat tegenwoordig voor alles een oplossing lijkt te zijn. Want zelfs voor de wannabe ridders onder ons is er een loopbaan weggelegd. Niet als hobby in een ‘LARP’ (live action role playing) spel. Maar een loopbaan waar je nog een goede boterham aan kunt verdienen.

Je loopt natuurlijk het risico op een flinke afranseling en misschien wel een haal van een zwaard, maar dat maakt het ‘vak’ van ridder ook zo charmant. Welke droombaan had jij als kind? Ga eens op zoek want wie weet is ook daar (inmiddels) een arbeidsmarkt voor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *