Eindejaarsdagen

We zitten weer in de dagen tussen kerst en oud en nieuw. Dat betekent dat werkend Nederland massaal de vrije dagen opmaakt. Geen files op de wegen, geen continu rinkelende telefoon, geen werkstress. Niet voor degenen die vrij zijn en niet voor degenen die toch nog (moeten) werken.

Ben je aan het werk

Benut dan je rustige uren op het werk om eens lekker op te ruimen. Gedurende het jaar verzamel je een hoop papier en andere voor het werk nuttige attributen. Maar om te voorkomen dat je werkplek dichtslibt is het handig om daar twee keer per jaar de bezem doorheen te halen. Kijk dus even wat gearchiveerd kan worden en wat in de papierbak kan worden gegooid. Neem ook de poetsdoek even ter hand om je werkplek even flink op te poetsen. Met een opgeruimde en schone werkplek ga jij het nieuwe jaar opgeruimd in. En een goede start is het halve werk.

Nu je daar toch mee bezig bent, maak dan gelijk ook even een lijstje van dingen die je volgend jaar wilt bereiken. Een lijstje voor de eerste weken (korte termijn) maar ook een lijstje voor het hele jaar. Waar wil je eind volgend jaar staan? Moet je een opleiding volgen, wil je van baan wisselen, wil je een baanbrekend project afronden, of ben je al blij als je een goede werkrelatie met die minder leuke collega hebt opgebouwd? Alles kan. Een lijstje helpt je de komende weken en maanden om de juiste focus te leggen.

Ben je vrij

Ben je de komende dagen vrij, vergeet dan vooral je werk even en besteed je tijd aan de priv√© kant van de ‘work-life balance’. Ga lekker eten met vrienden en familie en luid het oude jaar uit met een mooi vuurwerk. Maar vind je ergens een half uurtje, maak dan ook zeker even dat lijstje dat ik hierboven vermelde. Zie het als je goede voornemens voor 2019.

Hoe dan ook, ik wens alle lezers hele fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar met heel veel werkplezier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *