Geen zin in je werk? Doe simpel extra je best!

We hebben allemaal wel eens van die perioden dat we er gewoon geen zin in hebben. Dat je met een laag energiepeil op je werk komt en het werk routinematig afraffelt. Dat je je niet echt volledig inzet om tot het beste resultaat te komen. Dat je op een vraag met het standaardantwoord komt, zelfs zonder goed naar de vraag te luisteren. Dat geldt zeker in een vakantieperiode als buiten de zon schijnt en jij binnnen aan het werk moet.

Soms is je werk gewoon een eentonige sleur geworden waar dezelfde dingen zich steeds maar weer herhalen. Dat zijn vaak ook de momenten dat je de kantjes ervan af gaat lopen, de dingen matigjes afraffelt en je weinig voldoening beleeft. Je presteert op een laag energieniveau en krijgt dat van je werk en je omgeving ook terug.

De oplossing: doe simpel extra je best.

Gooi een koude plens water in je gezicht, roep desnoods Tjakka als je daarvan houdt en ga er vol tegenaan. Je zult merken dat wanneer je je volle aandacht en energie in je werk steekt, ook al had je die energie even niet in je, je werk je die energie weer in veelvoud terug zal geven. Gewoon lekker aan het werk, even doorvragen wat er nou echt aan de hand is, lekker in de boeken of zoeken op internet, kijken naar de laatste inzichten en dan met een passend antwoord komen. Even doen alsof je nog nooit eerder deze klus hebt gedaan, nog nooit eerder deze vraag is gesteld en er met de energie en aandacht van een vers van school komende werknemer vol tegenaan gaan. Doe je best om met de beste oplossing, het beste antwoord te komen. Niet alleen jij wordt daar blij van, je hele omgeving zal het merken … en jaloers zijn. Neem een dag in de week om dit uit te testen. Doe gedurende die dag bij alles je uiterste best en probeer daar zo bewust mogelijk mee bezig te zijn. Je zult merken dat je door een beetje meer energie in je werk te leggen, je daarvoor een veelvoud aan energie terugkrijgt. Door simpelweg je best te doen met datgene waar je mee bezig bent, zul je meer plezier in je werk beleven. Elke suffe klus krijgt daarmee meer elan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *