Het covid-leven

Ons werkzame leven is behoorlijk veranderd sinds de uitbraak van het corona-virus. En Irina Blok heeft dat heel mooi in een aantal plaatjes weten te vangen.

Het laatste plaatje is voor veel beeldschermwerkers wel heel treffend. Sinds corona werken we niet minder en zeker niet minder hard. Sinds het vele thuiswerken zijn de dagen meer gevuld dan ooit. Had je vroeger nog wel eens een loopje tussen de vergaderingen door, maakte je een praatje bij het koffie-apparaat en ging je tussen de middag even een boodschap doen. Tegenwoordig zijn vergaderingen kop-staart aan elkaar doorgepland, heb je nauwelijks tijd om koffie te halen of naar de wc te gaan en ben je tijdens een overleg ook nog eens je mail aan het wegwerken of een nota aan het schrijven.

En afstand nemen van je werk door autorit of reis met het OV door de ochtend- en avondspits met je favoriete muziek schallend door de speakers (of je koptelefoon) is er ook al niet meer bij.

Dus we werken geen 100% maar misschien wel 140%. Waar zouden al die stress klachten toch vandaag komen? Blij als we weer naar het nieuwe normaal mogen. Wat vind jij?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *