Ideeënbus

Je kent het misschien ook wel binnen jouw bedrijf. De ideeënbus waarin je suggesties kwijt kunt voor verbeteringen binnen het bedrijf. Ideeën over werkprocessen, nieuwe producten, meer efficiency, betere markteting, noem maar op. Hieronder een suggestie uit zo’n ideeënbus met de reactie daarop. Te mooi om aan jullie te onthouden.

Suggestie

Het zou mooi zijn om door het hele kantoor heen kleine fonteintjes en watervalletjes te hebben, omgeven door mooie natuurstenen. De muren kunnen dan mosgroen geverfd worden met een witte rand en op de vloer een heerlijk pluchen tapijt in aarde tinten. De bureau’s kunnen dan in kersenhout met wilgentenen worden uitgevoerd en in de centrale hal kan een mooie boom worden geplant waarin tropische vlinders hun thuis vinden. Ook kan dan op iedere verdieping een groot aquarium worden geplaatst met veelkleurige vissen en misschien wel zo’n mini haaitje. Het mooiste zou dan een grote kooi naast de receptie zijn, met daarin een papagaai die tegen iedere bezoeker “welkom bij ‘bedrijfsnaam'” zegt. Voor de voordeur leggen we dan natuurlijk een cocos deurmat met groot “welkom” erop.
Qua bedrijfscultuur stel ik voor dat alle werknemers iedere dag een dutje van 20 minuten mogen doen en een middag snack krijgen voor het harde werk. Bijvoorbeeld een keuze uit een verse fruitbar, lekkere muffins, chocolade, sundae-ijs etcetera.
Als alle of een aantal van deze ideeën werden uitgevoerd zouden we een stress-vrije werkplek krijgen die resulteert in een betere aanwezigheid, minder ziekteverzuim, hogere prestaties en dus een hogere winst. Een echte win-win situatie dus.

Reactie van de HRM-afdeling

Ik zag geen aanleiding om dit idee uit te zetten bij één van de business-units, omdat het meer weg heeft van een Girls Just Wanna Have Fun indee. De aanbevelingen zijn erg sympathiek, maar ben enigszins bezorgd dat een stressvolle gebeurtenis op het werk aanleiding is geweest om ze via de ideeënbus in te dienen om zodoende de stress wat te verlichten.
De werkomgeving die je beschrijft is haast utopisch en – indien een dergelijke werkplek echt zou bestaan – zou men dat beslist geheim houden om te voorkomen dat iedereen daar voor een functie solliciteert. Hopelijk gaat het inmiddels weer wat beter met je vandaag en misschien put je er enige troost uit dat het hier rond het hoofdkantoor heftig regent en bij jullie in het zuiden van het land de zon momenteel schijnt.

2 gedachten over “Ideeënbus”

 1. Hoi Irene,

  Ik heb geen formulier paraat, maar als je “ideeenbus formulier” intypt op google krijg je volop voorbeelden van anderen.

  Groeten,
  Luc

 2. irene markestijn

  Hallo allemaal,

  Ik ben bezig met het maken van een ideeenbus voor een kinderdagverblijf. Ik zou graag van iemand een voorbeeld willen zien van het formulier om je idee op in te leveren. Kan iemand me dat mailen?

  bvd.

  groetjes irene Markestijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *