Kom tot rust op vakantie

Het is de bedoeling dat je uitrust op vakantie en je je batterij weer eens goed oplaadt. Maar al te vaak lukt dat amper. De eerste dagen ben je aan het bijkomen van de laatste stressvolle dagen op het werk en de tweede helft van je vakantie ben je je alweer druk aan het maken over het werk dat op je ligt te wachten. Het is zo makkelijk nog niet om de dagelijkse sleur en stress los te laten. Daarom een aantal tips om wat meer rust te vinden op vakantie.

1. Zorg dat je vakantie lang genoeg is. Twee weken is een minimum om je lichaam en geest tot rust te brengen.

2. Laat je laptop, blackberry en paparassen van het werk thuis!

3. Neem geen telefoontjes van je werk aan op vakantie. Als het echt niet anders kan, spreek je een vast tijdstip op de dag af waarop je gebeld mag worden. Op andere tijdstippen zet je je mobiel uit.

4. Vertel aan iedereen op je werk dat je onbereikbaar bent. Zeg desnoods dat er geen mobiele ontvangst is op de plek waar je bent. En ga vooral niet een internetcafé binnen en je werkmail checken.

5. Blijf dicht bij huis, lange reizen werken stressverhogend.

6. Blijf met je gedachten in het nu. Geef simpelweg aandacht aan wat er hier en nu gebeurt met degene met wie je nu op vakantie bent. Je kunt niets doen om het verleden te veranderen, en de toekomst ken je niet. Zorgen over verleden of toekomst laat je dus thuis.

7. Laat los. Laat je zorgen, angsten, verwachtingen en wensen vrij. Ze zijn er vast ook nog steeds als je terugkomt, dus besteed er tijdens je vakantie even geen aandacht aan.

8. Kijk geen televisie. Helemaal niet. Laat de wereld maar even aan zichzelf over.

9. Lezen is prima, maar dan wel een roman en geen werkgerelateerde lectuur.

10. Luister naar muziek, of maak muziek. Prima om tot rust te komen.

Weblog ontleend aan een artikel op GoedGevoel.be

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *