Kun jij jezelf zijn op het werk?

Is jouw werkomgeving veilig genoeg om jezelf te kunnen zijn? Voel jij je voldoende op je gemak om te laten zien wat je wél kunt en wat niet? Dat is niet voor iedereen gemakkelijk of vanzelfsprekend.

Bijvoorbeeld als je autisme hebt. Autisme zie je niet aan de buitenkant. Maar als je autisme hebt, dan verwerk je informatie op een andere manier dan andere mensen. Dat heeft invloed op je dagelijks leven. Welke invloed en hoeveel, verschilt per persoon. Want autisme uit zich bij iedereen weer anders. Zo hebben mensen met autisme vaak een goed oog voor detail, zijn ze eerlijk, recht door zee, analytisch en hardwerkend, maar hebben ze moeite met overzicht houden en sociale contacten en hebben ze een opvallend beperkt aantal interesses of activiteiten.

Vertellen aan je collega’s dat je autisme hebt, is niet makkelijk. Het vraagt lef om de eerste stap te zetten. En het vraagt een open houding van anderen om die stap te kunnen waarderen. Ben jij die collega met een open houding, die iemand met autisme waardeert en een steuntje in de rug geeft waar nodig?

Meer weten? Kijk op www.autismeweek.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *