Opruimen (2) of juist niet

Heb ik net een blog over het opruimen van de werkplek geschreven, kom ik met de ultieme tegenhanger. Nou doe ik dat graag al is het maar om de notoire sloddervossen te plezieren en hen een argument in handen te geven richting ‘de baas’ die steeds maar weer vraagt om de werkplek op te ruimen.

Want een rommelig bureau schijnt beter te werken dan een opgeruimd bureau. Als je aan het werk bent en op zoek moet naar een bepaald document dat ergens op je bureau ligt, of in de kast, dan is in een rommelige omgeving de kans groot dat je op je zoektocht andere documenten tegenkomt, die je onverwacht op briljante ideeën brengen. Ideeën die je kunt gebruiken bij het voorhanden werk, of juist heel bruikbaar zijn bij die andere klus die nog ligt te wachten of een probleem dat achter in je hoofd al een tijdje aan het malen was. Linksom of rechtsom levert dat jou en je werkgever iets op. Tenminste, dat zegt Eric Abrahamson, professor aan de Columbia Business School in zijn boek “A Perfect Mess”.

Ik weet het zo net nog niet. Er schuilt iets sympathieks in het idee, maar toch heb ik liever direct het document dat ik nodig heb voor het grijpen, dan dat ik me eerst door stapels ander papier moet doorworstelen. Maar dat is iets heel persoonlijks.

Wil je jouw rommelige werkomgeving perfectioneren, lees dan het boek van Eric Abrahamson.

1 gedachte over “Opruimen (2) of juist niet”

  1. Tja, voor iedereen werkt het anders. Het zal zeker zo zijn dat een beetje rommelig bureau ook goed werkt. Maar er is nogal een verschil tussen een rommelig bureau of een puinhoop bureau waar je veel tijd kwijt bent met zoeken van zaken. Geordend is niet perfect maar wel in control, en dat mis ik bij de Perfect Mess.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *