Opruimen

De vakantietijd loopt ten einde, dus bij veel bedrijven komt langzaam het werk weer op gang. Maar toch zijn er nog wel wat stille momenten te vinden. Een mooi moment om eens de bezem door je kantoor of werkplek te halen.

Dat begint met fysiek opruimen. Welke rommel (papier) ligt al tijden op je bureau zonder dat je het daadwerkelijk inkijkt? Hup in het ronde archief ermee. Of wil je het toch bewaren? Dan in een ordner stoppen, alle dubbele exemplaren ertussenuit halen en in de kast of het echte archief stoppen.

Als je dan toch in je kast kijkt. Wat zijn daar de ordners die je al tijden niet hebt ingekeken? Hoeveel versies van een stuk liggen gebroederlijk op een stapel? Ook die kun je opschonen door de oude versies weg te gooien.

Wat hangt er op het prikbord of staat er op het whiteboard? Opschonen die handel. Maak ruimte voor nieuwe ideeën en gedachten. En dat doe je door je whiteboard weer schoon wit te vegen en heel wat papiertjes van je prikbord te halen.

Tot slot moet je niet vergeten digitaal op te ruimen. Want hoeveel bestanden staan er in je digitale mappen. Ook dat kun je weer eens ordenen in logische mappen. Andere mappen kun je wellicht deleten, net als de e-mailtjes van een half jaar geleden of nog ouder. Delete, delete, delete.

In een opgeruimde werkomgeving is het prettig beginnen aan de tweede helft van dit werkjaar. Veel werkplezier!

1 gedachte over “Opruimen”

  1. ben ambtenaar en bij ons zijn er een heel jaar door stille momentjes nou zeg maar momenten, dus alles is al opgeruimd, elke dag elke week anders duurt de dag zo lang

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *