Rust en concentratie op school en op het werk

Hoe vaak hoor je niet dat mensen moeite hebben met concentratie op het werk of op school? Het lijkt wel of de helft van alle kinderen tegenwoordig aan de een of andere vorm van add of adhd lijden en zich daardoor maar niet lijken te kunnen concentreren op school. Met alle gevolgen voor de schoolresultaten die daarbij horen. Als ik in de klas van mijn zoontje kijk dan hoor je volop verhalen van ouders wiens kinderen ofwel aan de ritalin zitten ofwel rondlopen met dyslexie of dysfasie verklaringen of met andere ‘stempeltjes’ op het voorhoofd.

Maar ook bij volwassenen op het werk is de druk tegenwoordig enorm hoog. Er wordt verwacht dat we constant pieken, tientallen ‘ballen in de lucht houden’ en ‘s-avonds hebben we dan ook nog eens allerlei verplichtingen. Is dat herkenbaar? Door alle verplichtingen en prikkels raken we niet alleen oververmoeid, maar ook overbelast en ligt een burn-out op de loer.

En ja, dan probeer je wel eens een pilletje. Van valeriaan, ginseng, gember, visolie, ijzer, foliumzuur tot moederkruid en ga zo maar door. Heel wat potjes zijn er in ons huishouden voorbij gekomen. Dat bracht mij na wat omzwervingen alweer twee jaar terug op LTO3. En na twee jaar kan ik met een gerust hard zeggen dat dat in ons geval best een tovermiddeltje is, vooral als je de juiste -bij jou passende- dosering hebt gevonden.

Wat doet LTO3?

LTO3 is net als die andere middeltjes een natuurlijk voedingssupplement en bevat L-Theanine, Omega-3 en Blauw Glidkruid. Het zou de concentratie en het leervermogen moeten verbeteren. L-Theanine verhoogt het dopamine- en serotoninegehalte in de hersenen. Dopamine is betrokken bij het gevoel van gelukzaligheid en het zet ons aan tot activiteit. Serotonine is een neurotransmittor die weer zorgt voor kalmte, evenwicht, innerlijke rust, tevredenheid en mentaal welzijn. De werkzame bestanddelen komen ook voor in vette vis, groente en groene thee en in talloze andere potjes en pilletjes, maar niet in deze combinatie en concentraties. Juist die combinatie van bestanddelen en de gebruikte concentraties schijnen elkaar te versterken.

Eigen ervaring

LTO3 gebruiken we voornamelijk voor ons zoontje (nu 11) die wat druk is aangelegd ;-). We begonnen met twee pilletjes in de ochtend (zoals voorgeschreven) maar dat had eigenlijk niet zo heel veel effect. Toen hadden we kunnen stoppen, maar na wat mailcontact met de importeur hebben we verhoogd naar drie pillen. Wat een verschil is dat zeg. Hij is rustiger, geconcentreerder, haalt stukken betere resultaten. En dat zonder dat hij er sloom of een ‘zombie’ van wordt ofzo. Hij blijft alert, aanwezig en een vrolijk kind. Dus wel de voordelen zonder de bijwerkingen.

Toch ervaren wij een maar. Wij geven LTO3 alleen tijdens schooldagen en niet tijdens weekenden en vakanties. Bij ons lijkt het of alle ‘opgespaarde’ energie van de schooldagen er in het weekend in één keer uitkomt. Dat is soms wat vermoeiend, maar dat effent zich weer uit als hij langere tijd niet gebruikt. Tja, daar valt wat ons betreft wel mee te leven. Eigenlijk bevestigt dit effect wat ons betreft dat LTO3 tijdens de schooldagen dus erg goed werkt. En daar was het ons om te doen.

Zelf gebruik ik het wel eens tijdelijk bij hele heftige perioden op het werk. Dan geeft het even rust en de concentratie een boost. Ik ervaar dat als prettiger dan een valeriaan pilletje. Al is dat laatste wel een stuk voordeliger.

Want dat is wel het tweede nadeel van LTO3: het is duur. € 36,50 (prijspeil 2015) voor een potje van 90 capsules is niet misselijk. Desondanks vinden wij het de moeite waard. Zoals gezegd kan een goedkoper alternatief bij jou wellicht net zo goed uitpakken. Hiervoor heb ik er al een paar genoemd en als je in de schappen van de Kruidvat, Etos of De Tuinen kijkt zie je vast nog wel meer mogelijkheden. En een dagje vrij nemen doet vaak ook wonderen natuurlijk.

Korting

Wil je LTO3 ook een keer proberen. Die bestel je het best rechtstreeks op de website van de importeur met deze kortingscode: E8BF4D dan krijg je bij je eerste bestelling € 5,- korting. En dat is toch mooi meegenomen.

Disclaimer

Gezondheidsclaims maken bij natuurproducten zijn verboden op grond van Verordening (EG) nr. 1924/2006 (Health Claims Verordening). Ik wil dus geen claim maken bij dit of enig ander natuurgeneeskundig product. Ik ben geen producent of dsitributeur of anderszins betrokken en geef in dit artikel dus uitsluitend mijn eigen persoonlijke ervaring met dit product.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

2 reacties bij Rust en concentratie op school en op het werk

  • Beste Bernadette, ik durf dat niet te zeggen. Zoals in het artikel aangegeven beschrijf ik mijn persoonlijke ervaring en wil ik ook geen andere claims doen. Proberen kan waarschijnlijk geen kwaad, baat het niet dan schaadt het ook niet. Maar als je elke dag last hebt van angst is een bezoekje aan de huisarts wellicht een beter idee.

  • Ik wou even zeker weten als het stress en angst (elke dag angst ook helpt ? grtjs Bernadette

Laat een reactie achter