Secretaressedag

Morgen 16 april is het weer de jaarlijkse secretaressedag. Deze dag wordt in Europa gehouden op de derde donderdag in april en is van oorsprong een Amerikaans initiatief. Het is op 20 april 1989 in Nederland geïntroduceerd met als bedoeling de secretaresses in het zonnetje te zetten, stil te staan bij zijn/haar toegevoegde waarde voor de organisatie en om het imago van het secretaressevak te verbeteren. Ook in andere landen bestaat een jaarlijkse secretaressedag (onder andere in België, Frankrijk en de Scandinavische landen).

In de Verenigde Staten is ‘Secretaries Day’ inmiddels omgedoopt tot ‘Administrative Professionals Day’. En ook in Nederland is menig secretaresse omgedoopt in managementassistente zodat de naam van deze speciale dag ook in Nederland misschien aan een oppoetsbeurt toe is. Inmiddels bestaat er ook al een dag van de doktersassistente, de dag van de leidster, de dag van de tandartsassistente en de dag van de verpleging. Dagen waarop vrouwelijk personeel in het zonnetje en de bloemen wordt gezet. Qua emancipatie wellicht een beetje vreemd, waarom verdienen de mannelijke collega’s niet ook eens in het jaar een schouderklopje en een bloemetje?

Bent u manager? Dan heeft u nu nog de tijd om een bloemetje te regelen. En dit keer niet aan uw secretaresse vragen om dat te regelen maar even zelf de bloemist bellen. Want anders zal de dag van de manager m/v lang op zich laten wachten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *