Vakantieziek

We hebben net de kerstvakantie weer achter de rug, en net als vele anderen heb ik het tweede deel snotterend en verkouden thuis doorgebracht. De laatste weken van 2012 nog even flink doorgewerkt om nog wat projecten af te ronden of een stapje verder te brengen voor de jaarwisseling. Daarna vol gestort op de inkopen voor de kerstdagen en je opgepept voor de vele familie-etentjes en bijeenkomsten in de laatste week voor het nieuwe jaar.

En dan, de champagne achter de kiezen, het vuurwerk ondanks de wind- en regenbuien de lucht in gejaagd even een paar dagen niets. Niets dan ziekte en misère. Veel mensen overkomt het ook tijdens de zomervakantie. Op het moment dat je even niets moet vindt jouw lichaam het een goed idee om even flink om de rem te trappen en alle virussen de vrije toegang te verlenen. En precies tot op de laatste dag van je vakantie. Je eerste werkdag ben je weer net ver genoeg opgeknapt om je weer naar het werk te slepen. Alsof je lichaam het erom doet.

Goede raad hoef je van mij eigenlijk niet te verwachten. Als echte workaholic leg ik de lat iedere dag ook weer behoorlijk hoog en kom ik maar met mate aan echte rust toe. En als ik dan een paar dagen echt niets te doen heb dan is de kans groot op een gezondheidsdipje.

En ik ken ze wel hoor, gewoon niet teveel overwerken, structureel genoeg nachtrust nemen, gezond eten en regelmatig sporten, niet teveel alcohol, een hobby naast het werk, een stabiele relatie, een goede werkoverdracht voor en na een vakantie… Volgens mij doe ik het allemaal. En toch legt mijn lichaam mij steeds weer in de luren.

Accepteren als een fact of life of is er toch wat aan te doen? Wie heeft de gouden tip? Laat je horen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *