Waardering

In het kader van ‘Maart de complimentenmaand’ en de derde werkplezierchallenge een video uit de oude doos. Maar wel eentje waar je (uiteindelijk) vrolijk van wordt.

Een parkeerwachter heeft tot taak om parkeertickets te valideren. Daarmee mag je gratis uitrijden uit de parkeergarage. Valideren heeft echter meerdere betekenissen in het Engels. Het betekent namelijk ook waardering geven, en dat is dus precies wat hij doet. Al zijn ‘klanten’ vertelt hij een compliment, geeft hij een blijk van waardering en vertelt ze dat ze er mogen zijn. Hij geeft complimenten over hoe de mensen aan de andere kant van de validatietafel er uit zien of over de goede eigenschappen die hij in hen ziet.

Iedereen die bij de parkeerwachter komt, wordt dus bemoedigd en opgevrolijkt. Mensen krijgen door de parkeerwachter het gevoel dat ze waardevol zijn. Het duurt niet lang of er staan lange rijen mensen in de parkeergarage. De parkeerwachter wordt zo populair dat hij op TV komt en in het nieuws mensen zoals George Bush complimenteert.

Op een dag moet de parkeerwachter een pasfoto laten maken voor zijn eigen rijbewijs. Hij ontmoet daar de mooie, maar verdrietige, fotografe Victoria. Hoe hij ook zijn best doet, het lukt hem maar niet om Victoria blij te maken. Hierdoor wordt de parkeerwachter zelf ook verdrietig.

Na een korte depressie, pakt hij toch de draad weer op. Hij gaat foto´s maken en geeft weer complimenten aan de mensen die hij ontmoet. Hij maakt weer veel mensen blij, waaronder een mevrouw in een rolstoel. Hij vertelt haar dat ze hele mooie ogen heeft en hij vraagt of hij een foto van haar mag maken. Deze speciale ontmoeting zal nog meer mensen gelukkig maken…

Wie ga jij de komende tijd een complimentje geven?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *