Wanneer is het weer weekend?

Herken je dat? Het is zondagavond, je kijkt naar studio sport en je gedachten gaan ongemerkt alweer naar maandagochtend. Welke afspraken heb ik staan, wat moet ik nog voorbereiden? Hoe lang duurt het nog tot het volgende weekend? Sommige mensen zijn daar vanaf vrijdagmiddag of zaterdag al mee bezig. Hoe lang duurt het tot maandag en hoe lang tot het volgende weekend?

Ongemerkt vliegt het weekend aan je voorbij omdat je in gedachten steeds maar weer bij de volgende werkweek bent. De afspraken die je hebt, de dossiers die moeten worden afgerond. Door de weeks verlang je naar het weekend (wat kun je dan allemaal voor leuks doen) en in het weekend gaan je gedachten alweer uit naar de volgende werkweek.

En dat is eigenlijk best raar. Bijna nooit ben je met je gedachten bij het huidige moment, maar vrijwel altijd op een moment in de toekomst. En daardoor gun je jezelf nooit eens om te genieten van de huidige dag. Wat heb je aan je weekend als je gedachten alweer bij je werk zijn. En hoe productief ben je op je werk wanneer je steeds denkt aan het weekend (waarin je dus uiteindelijk ook niets leuks doet).

Wat heb je aan denken over het weekend, als je in het weekend in gedachten alweer bij de volgende werkweek bent? Waarom laat je die gedachten niet gaan en besteed je je volle aandacht aan vandaag? Zet datgene wat je niet mag vergeten op een lijstje en parkeer het daarmee voor het moment waarop dat echt aan de orde is. Geniet, nu.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *