Vandaag begint de week van de werkstress (16 tot en met 20 november) waar vanzelfsprekend veel aandacht is voor de bijzondere Corona-tijden. De week wordt geopend door de staatssecretaris van SZW Bas van ’t Wout en Mariette Hamer van de SER.
Weleens op een wiebelige ladder gestaan? Dan kun je wel wat houvast gebruiken. Het zijn bijzondere tijden. De werkloosheid stijgt. De onzekerheid neemt toe. De grens tussen werk en privé is nog nooit zo vaag geweest. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out. Je staat plotseling niet meer zo stevig op je ladder. Hoe ga jij hiermee om? Levert het je stress op of houd je juist energie over? Alles draait om balans. Tussen werk en privé, uit- en aanstaan, energiegevers en energievreters. Heb jij grip op de situatie? Of is het de hoogste tijd voor een harde reset om opnieuw de balans te kunnen vinden?
Hoe ga je om met thuiswerken en behoud je werkplezier en contact met je collega’s? Wat kun je doen om burn-outklachten vroegtijdig te signaleren? Actuele vragen voor veel werkgevers en werknemers. Het belang van mentale vitaliteit wordt daarbij nog eens onderstreept. In de Week van de Werkstress krijg je adviezen, tips en tools om de balans vast te houden.
In Nederland hebben ruim 1,3 miljoen mensen last van burn-outklachten als gevolg van werkstress. Bij 35 procent van alle verzuimgevallen wordt ook daadwerkelijk werkdruk of werkstress als reden voor verzuim gegeven blijkt uit onderzoek van TNO en CBS. De kosten voor werkgevers bedragen jaarlijks inmiddels 2,8 miljard euro. “Het beste medicijn om uitval als gevolg van werkstress te voorkomen, is zorgen voor voldoende werkplezier” stelt de OVAL.
Hoe zorg jij voor werkplezier en balans in deze bijzondere tijden?
Kijk voor meer informatie op de speciale week-van-de-werkstress-website.