Week van de werkstress

1 op de 7 werknemers heeft last van werkstress. Signalen als slapeloosheid, oververmoeidheid of hoofdpijn worden vaak niet op tijd herkend, terwijl het de druppels zijn die de emmer doen overlopen. Daarom is het van 16 tot en met 19 november de Week van de Werkstress. Een week waarin werkgevers en wernemers het gesprek met elkaar aan gaan.

Beroepsziekte nummer 1

Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werk gerelateerde psychische aandoeningen. Dat kan duizend-en-een oorzaken hebben en zich uiten in even zoveel symptomen. Maar de mensen die er mee te maken kregen, hebben een overeenkomst: als ze er eerder over hadden gesproken met hun omgeving, thuis en op het werk, dan was het waarschijnlijk nooit zo ver gekomen. Daarom is het belangrijk dat werkstress bespreekbaar wordt gemaakt. De Week van de Werkstress biedt daarvoor een uitgelezen kans, met tal van activiteiten om werkstress te verminderen en het werkplezier te verhogen.

Verschillende thema’s

Elke dag van de Week van de Werkstress heeft een ander thema.

Op maandag trapt minister Asscher de week af op het Check je Werkstress-congres. Er is bij deze bijeenkomst extra aandacht voor de jongste generatie werkenden. Zij hebben de hoogste kans op een burn-out. En wanneer je eenmaal een burn-out hebt gehad, heb je voor altijd een verhoogde kans op een tweede burn-out. Ga met ons de strijd aan om stress te verminderen en het werkplezier te vergroten.

Dinsdag staat in het teken van check je gezondheid. Een gezond en vitaal lichaam werkt namelijk als een buffer tegen stress. En gezond leven doe je niet alleen thuis maar natuurlijk ook op het werk. Vandaag vindt de Vitaliteitsbattle plaats waarbij teams van jong professionals strijden om het beste antwoord op een relevant vitaliteitsvraagstuk.

Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out of een andere werkgerelateerde psychische aandoening. Dat kan duizend-en-een oorzaken hebben en zich manifesteren in even zoveel symptomen. Maar de mensen die er meet e maken kregen, hebben een ding gemeen: als ze er eerder over hadden gesproken met hun omgeving, thuis en op het werk, dan was het waarschijnlijk nooit zover gekomen. Daarom staat woensdag in het teken van check je gesprek. Maak werkstress bespreekbaar op je werk of thuis en voorkom uitval door stress.

Vaak is een verstoorde werk-privé balans de reden van werkstress. Check daarom op donderdag je agenda en denk erover na of jij je werk en privé goed geregeld hebt. Er is op je werk vaak meer mogelijk dan je denkt. Check je agenda en ga van werkstress naar werkplezier.

Kijk voor meer informatie op: www.duurzameinzetbaarheid.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *