Werken in de zon

Vandaag is weer een prachtige zonnige dag. Ideaal weer dus om van de mogelijkheden van Het Nieuwe Werken gebruik te maken en lekker thuis in de tuin te werken. En dan bedoel ik niet met een schoffel en een hark, maar met de laptop op schoot aan het werk. Toch word ik al vaak na enkele minuten naar binnen gejaagd door de schitteringen op mijn beeldscherm. Het felle zonlicht maakt dat ik mijn ogen tot spleetjes moet knijpen en als ik niet uitkijk volgt een barstende koppijn.

De meest simpele oplossing is in de schaduw gaan zitten, onder een zonnescherm of parasol. Maar wat nou als je wel bruin wilt worden terwijl je aan het werk bent? Daarvoor bestaan een aantal simpele oplossingen van duur naar spotgoedkoop.

Icapicap1icap2

We beginnen met de icap. Een inklapbaar nylon tentje waarin je je laptop uit de zon kunt houden en zonder vervelende schitteringen je werk kunt doen. Met een prijs van dik in de 80 euro wat aan de prijzige kant. Dus ik kan me voorstellen dat je naar iets goedkopers op zoek gaat.

Tabrellatabrella

Een goedkoper alternatief is een zonnescherm voor je laptop alleen. De tabrella. Het ziet er leuk uit en voor minder dan de helft van het geld (zo’n 35 euro) een grappige gadget. Ik vraag me af of het echt gaat werken, maar als je een keer hip voor de dag wilt komen op het terras, dan moet je het vooral niet nalaten deze een keer uit te proberen.

Compushadecompushadepchood

Dan hebben we nog zoiets als de pchood of de compushade. Het is een kap die je aan het beeldscherm plakt door middel van een klitteband. Opvouwbaar en dus prima mee te nemen in je laptoptas. Ook een handige gadget als je niet wilt dat mensen over je schouder meekijken. De Compushade kost ongeveer 30 euro en is er niet alleen voor laptops, maar ook voor tablets.

Doos
drona

Maar het kan natuurlijk nog veel goedkoper. Wie helemaal niets uit wil geven pakt simpelweg een oude doos. Met alle thuisbestellingen die mensen tegenwoordig doen, heb je er vast wel eentje liggen. Een simpel en effectief middel om de zon uit je beeldscherm vandaan te houden, terwijl jezelf een lekker kleurtje opdoet. Ben je toch iemand die voor design gaat, probeer dan eens uit of jouw laptop past in de opvouwbare opbergbakken van de Ikea (of iets soortgelijks).

 

Kortom, tijd om lekker in het zonnetje te gaan zitten. Werk ze!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *