Werkplezier challenge 5: doelen stellen

Het is alweer mei en dus tijd voor de vijfde werkplezierchallenge. Vanochtend is een vriend van mij vertrokken voor een reis van 136 dagen van hiero naar Tokio (en Amerika). Wat je zegt een doel wat natuurlijk maanden van planning heeft gevraagd. En vandaag is de eerste dag waarop die vriend zijn droom omzet in werkelijkheid. Een reis met de auto van ruim 23.000 kilometer door Europa en Azië richting Japan.

Nu gebruik ik dit voorbeeld om jou deze maand ook eens naar je eigen doelen te laten kijken. Dat hoeft geen wereldreis te zijn. Iedereen heeft zijn eigen persoonlijkheid en wensen, dus dat kan ook iets heel anders zijn. Nieuwe doelen stellen begint met het afscheid nemen van oude doelen. Oude doelen die heel nuttig geweest kunnen zijn omdat ze je gebracht hebben waar je nu bent. Het is voorjaar, het zonnetje schijnt vandaag, dus noem het een grote voorjaarsschoonmaak.

De challenge die ik je deze maand wil voorhouden om eens een grote schoonmaak te houden. Fysiek als dat nodig is (mest je bureau of locker eens goed uit), maar vooral ook mentaal. Welke doelen die je je in het verleden hebt gesteld zijn uitgewerkt of passen niet langer bij je? En welke doelen zou je jezelf voor het komende jaar, voor de komende jaren willen stellen? Wil je die nieuwe baan en wat ga je daarvoor doen? Wil je een betere balans tussen werk en privé en wat betekent dat precies voor jou? Wil je een nieuw project? Wil je studeren? Wil je een nieuwe uitdaging en hoe ziet die eruit? Heb je een sabbatical nodig voor je eigen wereldreis?

Tijd om de stofkam door je persoonlijke doelen te halen. Hoe zorg je ervoor dat je weer of nog meer plezier in je werk gaat krijgen? Welke persoonlijke uitdaging hoort daar bij? En welke periode kun je daaraan hangen?

Uit diverse onderzoeken blijkt dat het hebben van ene concreet en uitdagend doel grote invloed heeft op je werkplezier. Door deze doelen met enige regelmaat te herijken blijf je jezelf uitdagen en ontwikkelen.

Ga er eens een middagje of een avondje voor zitten. Bespreek je plannen met je collega’s, je baas en je partner. Ik ben benieuwd waar deze challenge jou gaat brengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *