Werkplezier in de trein

Zoals zo vaak, reisde ik ook vandaag met de trein naar mijn werk in Den Haag. Vlak voor het eindstation is het gebruikelijk dat de conducteur (of machinist) even omroept dat het eindstation nadert en of je zo vriendelijk wil zijn om de trein, met al je rommel die je bij hebt, weer te verlaten.

Vandaag was dat niet anders, met dat verschil dat deze omroeper kennelijk zin had in zijn nieuwe werkdag en dat graag met ons reizigers wilde delen. Stel je eens voor dat je nietsvermoedend in de trein zit, halfbewust een krantje aan het lezen bent, en dan het volgende bericht hoort:

“Goedemorgen. We naderen Den Haag centraal station, eindbestemming van deze trein. Vergeet u bij het verlaten van deze trein niet uw eigendommen mee te nemen. Reist u op saldo, vergeet u dan niet uit te checken.”

Tot zover niets bijzonders zul je zeggen en dat klopt. Maar deze omroeper was nog niet klaar.

“De lokale tijd in Den Haag is nu 8 uur 25. Op de plek van uw bestemming is het helder met een lekker zonnetje. De verwachte middagtemperatuur ligt rond de 21 graden en het belooft dus een mooie dag te worden. Ik dank u namens alle medewerkers op deze trein voor het reizen met de NS, wens u allen een fijne dag, en wij hopen u snel weer te mogen begroeten in één van onze treinen.”

Ik weet niet wat het met jou doet maar, zeker in deze vakantietijd, kregen bij mij in de coupé de meeste reizigers toch even een brede glimlach op het gezicht en gingen met een ander, vrolijker, gevoel naar het werk.

Ken jij ook zo’n vrolijke of bijzondere medewerker die van zijn werk iets bijzonders maakt? Laat dat dan weten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *