Werkpleziertest

De werkpleziertest is alweer twee jaar actief op deze website en inmiddels tienduizenden keren ingevuld. Zo in de aanloop naar de zomervakantie is het misschien wat rustiger op je werk en wil je de test doen. Of misschien is de zomervakantie juist wel een moment om eens stil te staan bij je werk en om te bepalen of het niet tijd is voor iets anders. Iets anders binnen je huidige baan of misschien wel tijd voor een geheel nieuwe werkomgeving.

Met deze test kun je op een heel simpele manier nagaan hoe het met jouw werkplezier is gesteld. De mate waarin jij plezier op het werk beleeft, wordt bepaald door vier factoren:

1. zit je lekker in je vel,
2. hoe bevalt je werkplek,
3. hoe bevalt de inhoud van je werk en ten slotte
4. hoe is de relatie met je collega’s.

Wanneer je op drie factoren heel “goed” scoort, maar op één factor niet, dan kan je totale werkbeleving toch onvoldoende zijn. De uitslag van deze test maakt het voor jou wel mogelijk om gericht te investeren in meer plezier op je werk. Iedereen kan met een kleine inzet het werkplezier aanzienlijk verhogen. Tips daarvoor tref je aan aan het slot van de test.

De antwoorden op de vragen zijn uitersten. Laat je bij het invullen door je gevoel leiden en kies het antwoord dat het meest aansluit op jouw persoonlijke situatie. Kies uit een uitgebreide test (37 vragen, vijf minuten) of een quickscan (11 vragen, één minuut).

In de loop van de zomer ga ik de resultaten van het afgelopen jaar analyseren en zal ik de resultaten hier publiceren. Wil je erbij zitten? Vul de test dan snel in.

Start de werkpleziertest >>>

Start de quickscan >>>

Test je beroepskeuze, loopbaan, competenties en meer bij 123test.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *