Woensdag is de meest ongelukkige dag

Vandaag is het zover, het is de meest ongelukkige dag van de week.

Dachten we eerst nog dat de maandag, voor velen de eerste werkdag na het weekend, het humeur negatief beïnvloedt, uit nieuw onderzoek van de universiteit van Vermont blijkt juist de woensdag met die twijfelachtige eer te gaan strijken.

De onderzoekers bestudeerden 2,4 miljoen weblogs en berichten op Twitter die de afgelopen vier jaar zijn verschenen. Zij kwamen erachter dat de zondag de gelukkigste dag van de week is. Op die dag denken mensen kennelijk positief terug aan hun vrije vrijdagavond, zaterdag en het uitslapen op de zondagochtend.

De tweede gelukkigste dag blijkt de maandag te zijn. Die dag zijn de herinneringen aan het weekend nog vers. Pas op woensdag verdwijnen die gedachten en eist het werk weer alle aandacht op.

Volgens de onderzoekers bestaan er geen twijfels bij deze analyse. Zij menen dat mensen op weblogs en in hun twitterberichten het meest eerlijk zijn, zodat de observaties de waarheid zouden moeten weergeven.

Toch blijf ik het een raar verhaal vinden. Dacht ik eerst altijd op de maandag heel ongelukkig te zijn, nu moet dat ineens de op één na vrolijkste dag uit de week worden. Daar kan ik met de pet niet bij. Dan zou ik toch eerder de vrijdag als één na vrolijkste dag verwachten. Dan heb je tenslotte het weekend voor de boeg en begint de voorpret.

Wat mij betreft neem je het onderzoek dus met een korreltje zout. Maar ik ben wel benieuwd naar jouw vrolijkste en meest ongelukkige dag in de week. Laat het weten als reactie op dit bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *