Office games (2)

Eerder schreef ik al een weblog over spelletjes die je kunt doen als het wat rustiger is op kantoor en de helft van je collega’s in een zwembroek of bikini op het strand ligt. Hier een aanvulling op die eerdere collectie.

Potlood breken

Eén speler houdt een potlood horizontal tussen twee handen, waarbij het grootste deel uitsteekt. De tweede speler probeert met zijn eigen potlood hard tegen het uitstekende deel te slaan van het potlood van nummer één. Als de potlood van de één of de ander breekt, scoort diegene een punt.

Nerf gevecht

Ren naar de dichtstbijzijnde speelgoedwinkel en koop een paar Nerf-pistolen. Je hebt ze in vele soorten en maten en ze schieten van die piepschuim projectielen af. Spelers schieten op elkaar in twee teams. Het team dat als laatste overeind blijft wint.

Papieren vliegtuigjes

Vouw je eigen papieren vliegtuigjes in jouw favoriete vorm. Om beurten probeer je jouw vliegtuigje in een verderop staande prullenbak te mikken. De eerste die 21 punten heeft, heeft gewonnen.

De periscoop

Werk jij in een zogenaamde ‘cubicle’? Knutsel op een verlaten ochtend een periscoop in elkaar (wat wc- of keukenrollen of lege en schone melkpakken bieden de basis en twee correct geplaatste spiegeltjes aan weerszijden van de periscoop en je bent klaar). Daarna kun je onbeperkt je collega’s bespieden.

Bureau diefstal

Steel van ieder van je collega’s één item van of uit het bureau en stop dat in een zak. Vervolgens haal je tijdens een collectieve bijeenkomst één voor één de spullen uit de zak en moet iedereen opschrijven van wie zij denken dat de spullen zijn. Degene met de meeste juiste antwoorden wint.

Heb jij nog meer tips, laat ze dan achter als reactie op dit bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *