En nog meer 1 aprilgrappen voor op het werk

Na drie eerdere berichten (1, 2, 3) op deze website met (klassiekers onder de) 1 aprilgrappen voor op het werk, hierbij een kleine aanvulling voor 2016. 1 april valt dit jaar op een vrijdag, dus je hebt nog enkele dagen om je voor te bereiden. Leef je uit met onderstaande ideeën of één van de ideeën uit de vorige bijdragen.

1. Laat je collega zijn of haar telefoon onbeheerd liggen? Stel dan via de instelling een exotische taal als standaard in (onthoud wel hoe je de Nederlandse taal weer terugkrijgt, want in het Pools of Chinees is dat anders echt onvindbaar). Iets onschuldiger is het instellen van een nieuwe, irritante, beltoon bij je collega.

2. “Kidnap” een item dat je collega veel gebruikt (een nietmachine of iets anders) en maak een foto van waar het item wordt “vastgehouden”. Leg die foto met een losgeldbriefje op het bureau van je collega achter. Dit idee kun je ook uitbouwen door de locatie onduidelijk te laten en steeds nieuwe aanwijzingen neer te leggen. Zoeken maar…

3. Maak kopieen van een A4 met een paperclip bovenaan het papier. Leg deze vellen terug in de papierla van de kopieermachine. Ieder kopietje komt er nu met een ‘paperclip’ bovenaan het vel uit het apparaat. Iedereen kijken waar die paperclip nou op het origineel zit.

4. Neem cakejes of muffins van de supermarkt mee naar het werk (waar niets mis mee is), leg deze in de koffiekamer met een briefje er bij: Fijne 1 april, eet smakelijk. Niemand zal een muffin durven pakken.

5. De klassieker ctrl-alt-pijltje omlaag kan niet ontbreken. Daarmee zet je het computerbeeld ondersteboven. Moet je slachtoffer maar net weten hoe je dat weer rechtop zet.

6. Bij menig bedrijf is er een vrijdagmiddagborrel. Bedenk wat je daar allemaal mee kunt doen op 1 april: meld dat de borrel van vanmiddag volledig alcoholvrije wordt; er bestaat ook zoiets als ‘bierpoeder’ dat lijkt op bier maar smaakt afschuwelijk; of zet schuimende suikerklontjes bij de koffie. Waarschijnlijk overal te koop, maar in ieder geval hier naast andere makkelijke fopartikelen die je op het werk kunt gebruiken.

Have fun!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *