Nog meer 1 aprilgrappen voor op kantoor

Hoewel 1 april dit jaar op een zondag valt, is het nog steeds leuk om een grapje uit te halen met je collega of baas. De tips van voorgaande jaren zijn nog steeds heel nuttig (even zoeken op deze site). Hierbij een paar nieuwe.

1. Hoe makkelijk is het om vandaag nog een mailtje rond te sturen (of beter nog, zaterdagmiddag een sms sturen) dat er voor een belangrijke klant of opdracht aanstaande zondag moet worden overgewerkt. Geef even aan hoe laat je werknemer/collega zich waar moet melden (ik zou zeggen, doe een uur of half negen). Dan hoef jij op die plek alleen nog maar een briefje met daarop ‘1 april’ op te hangen.

2. Een simpele topper! Druk bij je collega maandagochtend op de toetscombinatie ‘ctrl + alt + pijltje omlaag’. Het beeldscherm van je collega staat nu ondersteboven. Voordat die er achter is hoe je dat weer normaal krijgt ben je heel wat gevloek en verbijstering verder. (rechtzetten is ctrl + alt + pijltje omhoog) Alle andere varianten met de pijltjes werken ook.

3. Zit je collega tegenover je? Sluit dan een extra muis aan op zijn computer en hou die bij je. Als je op de meest onverwachte momenten de muis beweegt en willekeurig klikt zal je collega niets snappen van het rare gedrag van zijn computer.

4. Een variant op meneer de Leeuw terugbellen (met het nummer van Artis of Blijdorp) is een briefje dat je collega meneer C. Hond terug moet bellen (met het nummer van Pieterburen). Simpel, maar toch altijd lachen.

5. Hang een geelkleurig briefje onder de ruitenwisser van je collega. Je hoeft echt niet veel te knutselen met politielogo’s en dergelijke om het echt te laten lijken (is de politie ook niet blij mee), maar een geel briefje op een afstandje geeft al genoeg opwinding bij de persoon in kwestie. Als je er ergens met kleine letters 1 april op schrijft is je collega bij aankomst gelijk uit zijn lijden verlost.

Nog meer goede ideeën? Laat ze vooral hieronder achter. Veel plezier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *