Superhelden

Iedereen kan het verschil maken, in welk beroep je ook zit. Je moet alleen de kansen zien en grijpen. Zoals deze glazenwassers dat hebben gedaan.

glazenwassers

Superhelden

Je hangt iedere dag aan de touwen om ramen van hoge gebouwen te wassen. Zo ook bij het kinderziekenhuis. Niets bijzonders. Als je naar binnen kijkt zie je zieke kindertjes en je bedenkt een manier om jouw werk niet alleen uniek te maken, maar ook om anderen een moment van geluk te geven.

En natuurlijk is het een hoop gedoe en kost het extra tijd (en geld) om je helemaal om te kleden als Batman, Captain America, Spiderman of Superman. superheld3 Maar als je ziet hoeveel plezier dat oplevert bij zowel de glazenwassers als de zieke kinderen in het Lurie Children’s Hospital in Chicago, dan kan daar geen Cliniclown tegenop.

Superhero day

Captain America, Spider-Man, Superman en Batman klimmen regelmatig in de touwen voor: “Superhero Day”. Het initiatief is inmiddels overgenomen door veel ziekenhuizen in Amerika en ook elders in de wereld.

Voor de glazenwassers is het een speciale dag waar zij iedere keer naar uitkijken. Maar ook voor de kinderen is het een speciale gelegenheid waar ze naar toeleven. Zelfs het ziekste kind vergeet even alle ellende van het ziekenhuis en komt tot leven als de superhelden voor het raam verschijnen.superhelden4

superhelden5 Hoe kun jij het verschil maken op jouw werk?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *