Break out

Heb jij ook weleens het gevoel dat iedere werkdag er hetzelfde uitziet? Dat je steeds weer dezelfde discussies hoort, dezelfde mensen ziet, steeds weer diezelfde vier muren om je heen? Dan wordt het tijd dat je je een paar nieuwe gewoonten aanleert. Want dat kleine cirkeltje waar je je iedere dag binnen begeeft, heb jezelf gecreëerd. Oké, de situatie op menig kantoor nodigt daar ook toe uit, maar jij bent daarin meegegaan.

Loopje

Het is heel simpel om uit dat cirkeltje te komen. Om te beginnen ga je je koffie of thee voortaan niet meer halen bij de dichtstbijzijnde automaat. Nee, die ga je voortaan een aantal gangen of verdiepingen elders halen. Meestal loop je daar een onbekende collega tegen het lijf waar je met gemak een praatje mee kunt aanknopen. Zo hoor je nog eens wat er elders in het bedrijf speelt en leeft en hoor je de roddels eens van een andere kant. Een andere loopje dat je kunt maken is door je standaard printer niet in te stellen op het apparaat aan het einde van de gang, maar op een hele andere verdieping. Varieer daar ook mee. Niet alleen loop je ook op die manier andere mensen tegen het lijf, maar in het printerhok van een andere liggen altijd wel interessante documenten die je anders nooit gezien zou hebben.

Groter netwerk en nieuwe informatie

Zo bouw je aan je netwerk en besef je dat de mensen van accountancy helemaal niet zo saai zijn en de mensen van de verkoop helemaal niet zo glad. Daarnaast die je allerlei kennis en informatie op die je anders niet gehad zou hebben. Die kennis kun je binnen jouw eigen club weer gebruiken.

Waarschijnlijk zijn er nog talloze andere manieren om van je stoel te komen en je neus eens op een andere plek binnen jouw organisatie te laten zien. Laat jouw methoden horen door een reply achter te laten op deze post.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *