Geef dagelijks een cadeautje weg

Een manier om snel lekkerder in je vel te zitten, is door een goede daad voor een ander te doen. Zo’n goede daad kenmerkt zich door het feit dat het voor de ontvanger onverwacht is en dat jij daarvoor niets terug verwacht (behalve een goed gevoel over jezelf misschien).

Ik neem me dagelijks voor iets weg te geven, zonder daar iets voor terug te verlangen. Dat hoeft geen geld te zijn, maar het kan ook een compliment zijn voor het goede werk, even meehelpen met iemand die het druk heeft, of gewoon iemand die dat nodig heeft je aandacht geven. De voorpret en de voldoening achteraf geeft mij elke dag weer veel plezier in mijn werk. Een echte aanrader voor iedereen.

Vandaag wil ik je dan ook vragen om ook je steentje bij te dragen en vandaag (niet morgen!) op je werk of elders op de dag een goede daad te doen. Iemand te helpen, aandacht te geven, een complimentje geven, koffie te halen voor je collega, koekjes meenemen naar een vergadering. Dat zonder daar iets voor terug te verwachten. Als je niet weet wat je kunt doen of voor wie, laat het dan aan de dag over, je zult zien dat er zich automatisch een gelegenheid aandient om je dienstbaar te maken. Ik hoop en vertrouw erop dat het jou net zo’n goed gevoel zal geven als het mij iedere dag doet. Samen maken we ons dan sterk voor een beter (werk)klimaat en meer plezier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *