Het fort bewaken

Het hoogtepunt van de zomervakantie is nabij. Nu ook het zuiden van het land aan de zomervakantie begint, stromen de kantoren en fabrieken nog verder leeg en is de bezetting bij heel wat bedrijven minimaal. De eerste lichting vakantiegangers is nog niet terug, terwijl de tweede lichting ook al de koffers heeft gepakt. Dat betekent dat een klein aantal medewerkers ‘het fort bewaakt’ zoals dat zo mooi heet.

Voor sommigen betekent dat hard doorwerken, omdat het werk van collega’s moet worden overgenomen bovenop het reguliere werk. Met het warme weer buiten is een goede klimaatvoorziening, airco of ventilator geen overbodige luxe. Voor sommigen is het juist een stuk rustiger omdat ook klanten en opdrachtgevers op vakantie zijn en er geen manager is om de boel eens flink op te jagen. Dan wordt de tijd volgemaakt met internetten en het in de gaten houden van de mails en binnenkomende telefoontjes.

Ben jij zo’n fortbewaker? Dan is dat een mooie gelegenheid om in de rustige momenten eens goed op te ruimen. Wat heb je allemaal bewaard in je kast of locker en heb je dat allemaal nog nodig. Even lekker de bezem erdoorheen helpt om na de vakantie eens een frisse start te maken.

Dit is ook een mooie periode om een frisse start te maken met je werk. Lees eens een goed (management)boek dat je verder helpt in je werk. Ga netwerken (simpelweg een gezellig praatje maken) met andere fortbewakers, liefst met iemand die je normaal niet of weinig spreekt. Stof je CV eens af. Kijk of je bepaalde taken die je nu hebt na je vakantie nog steeds wilt doen, of dat je andere prioriteiten in je werkpakket wilt maken.

Schoon ook je mailbox eens op en haal desnoods een doekje over je bureau en toetsenbord. Fysiek opruimen en schoonmaken helpt ook om mentaal met een schone lei te beginnen.

Ga dus niet doelloos je tijd vullen met gedachteloos internetten of duimen draaien, maar gebruik je tijd om op te ruimen en je voor te bereiden op de post-vakantieperiode.

Wat doe jij deze periode om de rustige momenten te overbruggen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *