Tips voor het organiseren van een bedrijfsuitje

Een bedrijfsuitje is niet alleen een leuk dagje uit. Nee een bedrijfsuitje komt de sfeer en samenwerking binnen een bedrijf alleen maar ten goede. En je kunt de medewerkers meteen bedanken voor hun inzet. Hierdoor hebben de medewerkers niet alleen meer plezier op hun werk, maar zullen ze zichzelf ook extra voor het bedrijf inzetten. Wat een bedrijfsuitje allemaal niet kan doen. Maar hoe organiseer je nou zo een bedrijfsuitje? Hieronder een aantal handige tips:

Wat is het doel van het uitje?
Voordat je aan de slag gaat met de werkelijke organisatie is het belangrijk om te weten wat het doel is van het bedrijfsuitje. In de meeste gevallen is teambuilding het doel, maar het kan natuurlijk ook zijn dat je gewoon iets te vieren hebt naar aanleiding van een jubileum of een behaald resultaat. In het laatste geval zal er namelijk sprake zijn van een leuke borrelavond terwijl teambuilding echt om het samenwerken in groepen gaat.

Wie mogen er mee?
Wanneer het bedrijf erg groot is kan er voor gekozen worden om in plaats van een bedrijfsuitje een afdelingsuitje te plannen. Maar het is wel belangrijk om eens in de zoveel tijd toch een groots bedrijfsuitje of –feest te organiseren, zodat alle medewerkers met elkaar in contact komen. Bij een bedrijf met een kleine tot normale grootte is het logisch dat het totale personeel aanwezig mag zijn. En afhankelijk van het doel van het uitje bepaal je of de partners wel of niet uitgenodigd worden. Wanneer het gaat om teambuilding en samenwerking is het niet voor de hand liggend om de partners ook uit te nodigen, terwijl dit bij een jubileum wel gewoon kan.

Wat is het budget?
Je kunt er ook voor kiezen om eerst het budget te bepalen en daarna pas het aantal personen, maar het is handiger om eerst het aantal personen te weten en daarna pas het budget. Hierdoor weet je exact hoeveel je per persoon kunt besteden en of dit te weinig of juist teveel is. Let hierbij ook op de verdeling. Eten en drinken is erg leuk, maar meestal ook een grote kostenpost. De activiteit zal dan minder geld mogen kosten. Weeg af wat voor jou het belangrijkste is.

Regel het vervoer
Wanneer het bedrijfsuitje in de buurt plaatsvindt is het mogelijk om de medewerkers met eigen vervoer te laten rijden. Maar wanneer het bedrijfsuitje wat verder weg is, je wilt voorkomen dat mensen te laat komen en de weg niet kunnen vinden, is het een aanrader om ook het vervoer heen en terug te regelen. Hiervoor kun je dan een speciale touringcar huren.

Zoek en boek het uitje
Wat voor bedrijfsuitje past het beste bij de doelstelling(en) en bij de medewerkers? Ga hiernaar op zoek. Dit kan eenvoudig via internet, want er zijn ontelbare aanbieders die leuke uitjes aanbieden. Je kunt er ook voor kiezen om het personeel mee te laten beslissen, zo weet je in ieder geval zeker dat ook zij het uitje waarderen. Stel met zijn allen een top 3 samen bijvoorbeeld, waarna jij kunt kijken wat het beste binnen het budget mogelijk is en of het op de gekozen datum beschikbaar is.

Zorg er in ieder geval voor dat zoveel mogelijk medewerkers mee kunnen en het uitje ook echt leuk vinden. Hierdoor hebben zowel de medewerkers een leuke dag en merk jij het in de sfeer en houding op het werk. Een echte win-winsituatie dus.

Dit is een gastbijdrage van: Tom de Fauw van Nooteboom tours

1 gedachte over “Tips voor het organiseren van een bedrijfsuitje”

  1. Handige tips, bedankt Tom! Wat ik zelf ook altijd gemakkelijk vind is om een ‘draaiboek evenement organiseren’ te downloaden, zodat je niks meer vergeet bij de organisatie van je evenement of uitje.

    Veel plezier allemaal met de uitjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *