Burn out test

Niet elke dag in het leven verloopt even prettig als je eigenlijk zou willen. Situaties op het werk of in je privésituatie kunnen leiden tot stress. Iedereen is weleens gestrest en meestal gaat je stress na een tijdje weg. Wanneer de klachten echter voor langere tijd aanhouden kun je last krijgen van een burn out.

De burn out

Stress zorgt ervoor dat je je slecht kunt concentreren en niet meer helder nadenkt over de handelingen die je verricht. Stress leidt pas tot een burn out wanneer de slechte gevoelens voor langere tijd aanhouden. Een lange tijd gestrest zijn kan leiden tot een gevoel van onbekwaamheid en een verlies van zelfvertrouwen en controle. Hierdoor ga je sociaal contact uit de weg wat de situatie weer verergerd. Wanneer deze klachten aanhouden raak je uitgeput en voelt men zich opgebrand, vandaar de term burn out.

De burn out test

Niet iedere stressvolle periode hoeft te leiden tot een burn out. Het is echter het best om een burn out in een vroeg stadium te herkennen omdat dan de behandeling de meeste kans van slagen heeft. Er is nu een gratis burn out test die je online kunt invullen om zo snel te screenen of je de kenmerken van een burn out vertoont. De test wordt aangeboden aan de hand van een door vooraanstaande psychologen opgestelde korte vragenlijst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *