Droombaan

Afgelopen week is Joost Veldman gestart met zijn zoektocht naar zijn droombaan. Hij gaat een jaar lang meelopen in maar liefst 175 droombanen. Van doventolk tot cabaretier, van autocoureur tot regisseur.

Uit onderzoek blijkt dat de meeste Nederlanders hun huidige werk niet als hun droombaan beschouwen. En vaak ook overwegen ander werk te zoeken. “Ik wil anderen met mijn project inspireren op zoek te gaan naar hun droombaan óf hun huidige baan om te vormen tot droombaan. Door met 175 mensen mee te lopen die hun droombaan doen, hoop ik meer inzicht te krijgen in de motivatie, drijfveren en passies van deze mensen en waarom zij hun baan een droombaan vinden.” aldus Joost Veldman.

Joost vraagt met dit project ook aandacht voor het werk van War Child, in het bijzonder het project Building Skills in Noord-Oeganda. Jongeren leden daar ruim 20 jaar onder het conflict tussen de rebellen en het regeringsleger. Veel jongeren zijn als gevolg van de oorlog niet of nauwelijks naar school gegaan. Zij kunnen vaak niet lezen en schrijven, hebben nooit een vak geleerd en zijn werkloos. Dat leidt tot frustraties en veel jongeren hebben daardoor weinig vertrouwen in zichzelf en de toekomst. Met het project Building Skills krijgen jongeren de mogelijkheid een vak te leren zoals bijenhouder, motorreparateur of lasser en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Gaandeweg krijgen ze zo meer zelfvertrouwen en hoop op een goede toekomst met een (droom)baan!

De komende weken is Joost onder andere boswachter, bierbrouwer, binnenhuisarchitect en gitaarbouwer. De avonturen zijn te volgen op www.doejedroombaan.nl.

Nu de vraag aan jou. Wat is jouw droombaan en hoever staat jouw huidige baan daarvan af? Is het mogelijk om nog eens het roer om te gooien of gewoon eens een dagje mee te lopen met iemand die jouw droombaan vervult? Wie weet wakkert daarmee het vlammetje op en kun je vul voor je droombaan gaan, of blijkt de praktijk wat tegen te vallen en is je huidige baan helemaal zo slecht nog niet. In beide gevallen een win-win situatie.

1 gedachte over “Droombaan”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *