Leven als een Koning(in)

Morgen 30 april is het weer Koninginnedag. En dat betekent dat werkend Nederland even een dagje vrijaf heeft. De Koninklijke familie brengt dit jaar een bezoek aan Apeldoorn en Paleis ’t Loo. Overal in het land zijn vrijmarkten, muziekfestivals en uitgelaten mensen. Kinderen (en vooral hun ouders) die het oude speelgoed verkopen, fanfares, koekhappen en … de koninginnedagloterij.

€ 7.500.000,-

En ieder jaar hopen miljoenen Nederlanders dat de hoofdprijs van (dit jaar) € 7.500.000,- op zijn of haar rekening wordt bijgeschreven. En dat brengt mij weer bij het werkende leven dat in de dagen daarna weer op gang komt.

Want wat zou jij doen als jij zeven en een half miljoen op je bankrekening hebt staan? Zou je dan überhaupt nog naar je werk gaan? Of bel je je baas dat je hem altijd al een eikel hebt gevonden en dat je zelfs geen behoefte hebt aan een afscheidsfeest op het werk?

Dromen

Veel mensen dromen ervan om een dure auto te kopen, een groter huis met verwarmd zwembad , een luxe boot en een privé-eiland in de Cariben. Daarnaast willen we leuk(er) werk gaan doen, of helemaal met werken stoppen en alleen nog maar van de golfbaan en verre reizen genieten. En de hoofdprijs in een willekeurige loterij maakt dat allemaal mogelijk.

Maar waarom wachten tot je de loterij gaat winnen? Statistisch is die kans dat dat gebeurt namelijk enorm klein. En buiten de vraag of het leven als rentenier zonder echte bezigheden nou echt zo leuk is, moet het toch ook mogelijk zijn onderdelen van je dromen te verwezenlijken zonder een miljoen of meer op de bank.

Doen

Je blijft toch niet in een ellendige baan hangen als je daar doodongelukkig van wordt? Zit je in die situatie, WAKE UP en doe er wat aan. Maak je werk leuker of ga op zoek naar een andere baan met meer voldoening en leuke collega’s. En met al die verlofstuwmeren van tegenwoordig kan een dagje (of meer) vrij om lekker op de golf-, tennis-, of racebaan door te brengen er toch ook wel vanaf?

En waarom tienduizenden euro’s investeren in een privézwembad of sauna en maandelijks voor het onderhoud daaraan te betalen, terwijl je alleen al voor die onderhoudskosten regelmatig naar een luxe subtropisch zwembad of saunacomplex kunt gaan, waar je ook nog eens gezellig mensen kunt gaan zitten kijken. Wil je dat niet, dan kun je in België zelfs voor minder dan € 100 (indoor) een privé-eiland met sauna huren (www.lakonia.be). En dat zonder de zorgen.

Wie creatief is kan dus met weinig kosten zijn dromen nu al realiseren. Waarom wachten tot je de hoofdprijs wint? Ga ervoor!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *